A Sajószentpétert és Berentét elkerülő 260-as sz. út 12+480,00 km szelvényében épülő Sajó-híd megtekintése.

Sajó-híd

Március 8-án Frigyik László okl. építőmérnök kezdeményezésére és segítségével, valamint a HMMK szervezésében került sor a Sajószentpétert és Berentét elkerülő 260-as sz. úton épülő, B2 jelű, Sajó folyó felett épülő híd megtekintésére. Kísérőnk és segítőnk Frigyik Árpád (HE-DO Építő Zrt.) volt. Az összesen 164 méter hosszúságú híd három nyílású, felszerkezete „Ι” szelvényű hossz- és kereszttartókból és helyszíni vasbeton pályalemezből álló öszvérszerkezet. A felszerkezetet tolásos technológiával juttatták a helyére. Ez a harmadik ilyen kivitelezéssel megvalósuló híd az országban.

Egyeztetés a Heves Vármegyei Térségfejfejlesztési Nonprofit KFT-vel

A Heves Vármegyei Önkormányzat 100%-os tulajdonával létrehozott Nonprofit KFT, mintegy 53 heves vármegyei település részére végzi a vármegyével kötött Közfeladat Ellátási Megállapodás alapján a pályázati forrásból megvalósuló támogatások megszerzésére irányuló pályázatok előkészítését, valamint az elnyert projektek fejlesztését és megvalósítását.

Heves Vármegye 2022. évi baleseti statisztikája

Közlekedési Klub 2023.02.

A Közlekedéstudományi Egyesület Heves Megyei Területi Szervezetének és a HMMK Közlekedési Szakcsoport szervezésében Szerencsi Gábor elnökségi tag és szakcsoportvezető kezdeményezésére február 23-án került sor a szokásos évi találkozóra, ahol a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságon Meggyesfalvi Tamás r. alezredes osztályvezető tájékoztatott a vármegye közútjain 2022. évben történt balesetekről és az azok megelőzésére tett intézkedésekről.

Infrastruktúra-építőmérnöki mesterképzési szak

A BME Építőmérnöki Kar a munkaerőerőpiaci és karrier igényeket is kielégítendő 2023 őszi félévtől az Infrastruktúra-építőmérnöki mesterképzési szakot magyar nyelven levelező képzési rendben indítja. Az első két félévben várhatóan 7x2 nap kontaktórában futnak a tárgyak jelenléti formában az egyetem épületében, egyes értékelésekre szombati napokon kerülhet sor. A levelező képzésre felvételt nyertek az angol nyelvű, nappali képzési formában hirdetett órákat is látogathatják.

dr. Szecskó Károly új kötete

Örömmel tudatjuk, hogy a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár kiadásában a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, rövidesen megjelenik dr. Szecskó Károly új kötete. Az Eszterházy Károly című, száznál is több képet tartalmazó, reprezentatív kiadványt dr. Bitskey István lektorálta. Önköltségi ára 5000,- Ft/kötet.
Tisztelettel kérjük, hogy elővételben támogassátok a könyv megjelenését. Lehetőség van mind magánszemély, mind intézmény vagy szervezet esetében magasabb összeg befizetésére.

SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉSEK

2023. március 21-én, kedden 9 órától ONLINE Energetikai, Elektrotechnikai és épületvillamossági, Épületgépészeti, Hírközlési és Informatikai, Közlekedési, Tartószerkezeti, Vízgazdálkodási és Vízépítési szakterületi szakmai továbbképzés
A továbbképzésen csak előzetes jelentkezés esetén lehet részt venni!
Jelentkezés a továbbképzésre az e-mérnök rendszeren keresztül: https://www.mmk.hu/szolgaltatasok/tovabbkepzes/jelentkezes?kepzesId=6691

Oldalak